A háziállatok etetésébe időnként sikeresen bevitt változatosság mindig nagy öröm a gazdának.
Az igencsak válogatós papagájok esetében ez a dolog persze rengeteg kihívást tartogat, nem könnyű a kedvükben járni.

A madárkenyér receptje sokszor sikerrel alkalmazható. A recept egyedisége abban rejlik, hogy lukas kenyekereket kell sütni, melyeket aztán madzagon belógatva lehet felkínálni a madaraknak, akiknek így nem csak eleséget, de játékot is adunk egyben. A fellógatásra legjobb eszköz a kenderkötél, mivel ez egyrészt természetes anyagból van, tehát nem károsítja a papagáj egészségét, másrészt kellően tartós, bírja a rágást, cibálást és egyéb igénybevételt.

A későbbiekben a madárkenyér sok minden mással is helyettesíthető, a lényeg, hogy a papagáj megszokja: a kötélre felmászva ennivalót talál. Mivel hamar megszereti majd ezt a fajta, a természetes életmódjához sokban hasonlító etetési módot, ezért olyan dolgokat is meg fog enni innen, amiket egyébként nem is szeret annyira és amit az etetőtálból esetleg egyáltalán nem is lenne hajlandó megenni. Ezt ki lehet használni a táplálkozása színesebbé tételére.